page_banner

Вести

Заменик-директорот на Одделот за образование во Жеџијанг ја посети базата за интеграција на индустријата и образованието на стручниот колеџ ZUOWEI и Zhejiang Dongfang.

На 11 октомври, членовите на партиската група на Одделот за образование во Жеџијанг и Чен Фенг, заменик директорот отидоа во базата за интеграција на индустријата и образованието на стручниот колеџ ZUOWEI и Жеџијанг Донгфанг за истражување.

https://www.zuoweicare.com/about-us/

Базата за интеграција на индустријата и образованието се фокусира на обука на високи медицински сестри со меѓународни перспективи, професионални вештини и стручни квалитети.Оваа база усвојува напредна опрема за нега и има тим од наставници со богато практично искуство, што може да им обезбеди на студентите добра средина за учење и можности за развој на кариера.

Чен Фенг нагласи: Базата за интеграција на индустријата и образованието е важен дел од високото стручно образование и важно место за студентите да ги подобрат своите стручни вештини и да го обликуваат својот професионализам.Преку заедничка соработка меѓу училиштата и претпријатијата, тој може подобро да ги интегрира образовните ресурси и да го подобри квалитетот на стручното образование, а во исто време, исто така, обезбедува погодна платформа за претпријатијата да испорачаат одлични таленти за нега.

Чен Фенг, исто така, стекна длабинско разбирање за начинот на соработка и содржината на соработката помеѓу ZUOWEI и стручниот колеџ Жеџијанг Донгфанг, и ги потврди истражувањата и практиките направени од двете страни во одгледувањето таленти, практиканти, развој на наставни програми и иновации во индустријата.Тој се надеваше дека Индустриската и образовната интеграциска база може да стане важна платформа за негување висококвалитетни таленти и доставување повеќе одличен персонал на претпријатијата во провинцијата Жеџијанг, па дури и во целата земја.

Основната задача на стручното образование е да негува висококвалитетен квалификуван кадар, а продлабочувањето на интеграцијата на индустријата и образованието е неопходен начин за промовирање на висококвалитетниот развој на стручното образование. Соработката помеѓу ZUOWEI и стручниот колеџ Жеџијанг Донгфанг е типичен случај на соработка училиште-претпријатие, што може да биде референца за други претпријатија и училишта.


Време на објавување: Октомври-26-2023 година